Un pas catre viitor – Centru vocational

picture-045

Centrul vocational finalizat!

Am deschis si cel de-al treilea atelier vocational – bucataria! Dupa ce copiii au inceput sa deprinda bazele tamplariei si croitoriei in celelalte doua ateliere, incepand cu saptamana aceasta ei au ocazia sa invete sa prepare mancaruri si deserturi simple intr-o bucatarie moderna si complet echipata.

Atelierul isi propune sa descopere viitor pasionati de arta culinara si sa ii invete pe copii despre regulile de igiena intr-o bucatarie si despre importanta de a avea meniu echilibrat si sanatos. Prima ‘sedinta’ in bucatarie a fost un real succes! Fetele au pregatit un chec delicios. Dar bucuria lor a fost si mai mare deoarece au avut ocazia sa imparta rodul muncii lor cu ceilalti copii de la centru.

Ne dorim ca centrul vocational nu doar sa ii invete pe copii abilitati practice sau o meserie pentru viitor, ci sa le arate ca pot face lucruri pentru ei insisi si pentru cei din jurul lor, si in mod special sa ii incurajeze sa viseze la o viata mai buna si la posibilitatile ce le vor avea daca vor invata si nu vor renunta in fata greutatilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*