September 14, 2016

Despre Noi

După căderea Comunismului în decembrie 1989, multe lucruri ascunse până în acel moment au fost scoase la lumină.

Unul dintre aceste lucruri a fost prezentarea condiţiilor îngrozitoare din orfelinatele statului. Întreaga lume a fost şocată. Ca rezultat, multe fundaţii şi organizaţii internaţionale au venit în grabă în România, aducând ajutor umanitar şi mângâiere copiilor despre care românii nici nu ştiau că există. Una dintre aceste organizaţii a fost Buckner Foundation din Statele Unite. Cu o experienţă de 120 de ani în asistenţa socială oferită orfanilor şi grupurilor de oameni aflaţi în dificultate în peste 50 de ţări de pe glob, reprezentaţii Buckner Foundation doreau să aducă o rază de speranţă celor care au fost lipsiţi de ea pentru atâta timp. Activitatea Buckner Foundation în România a început în 1996 cu tabere de vară pentru copii instituţionalizaţi. În timp, lucrurile au luat amploare, iar în anul 1999 organizaţia şi-a pus bazele ca entitate legală română cu sediul în Târgu Mureş sub denumirea de Fundaţia Buckner. În cei paisprezece ani de prezenţă în rândurile ONG-urilor din România, cu ajutorul lui Dumnezeu şi ghidându-se după principiile Lui, Fundaţia şi-a extins activitatea de la tabere de vară la vizite săptămânale în orfelinate şi case de tip familial, transporturi de încălţăminte pentru orfani şi copii nevoiaşi, servicii rezidenţiale, plasament, centrul de dezvoltare a comunităţii, centrul de tranzit pentru tinerele ce părăsesc sistemul de protecţie şi casă de tip familial.

Fundaţia este acreditată pentru furnizarea serviciilor sociale de tipul: sprijin de urgenţă în vederea reducerii efectelor situaţiilor de criză, precum şi pentru oferirea serviciilor de tip: Centru de Zi, Centru rezidenţial pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă precum şi Centru rezidenţial – Casă de tip familial.

Astfel, de-a lungul timpului Fundaţia a avut privilegiul să se implice în diverse proiecte ale căror beneficiari au fost nu doar orfanii ci şi copii provenind din familii nevoiaşe sau copii cu potenţial dar fără mijloacele necesare pentru a-şi realiza visurile. Personalul Fundaţiei împreună cu voluntarii şi cu partenerii ei se mândresc cu faptul că prin toate activităţile desfăşurate şi prin distribuire de încălţăminte au atins peste 10.000 de vieţi din diferite zone ale României. Dorinţa tuturor celor implicaţi este ca pe lângă ajutorul oferit să ofere copiilor şi familiilor motive să zâmbească şi să spere.