Despre educatie si comunitate

vhj-2

Ieri 24 Noiembrie, la Casa de cultură Mihai Eminescu din Târnăveni, în cadrul proiectului Pod între Generații finanțat prin programul de responsabilitate socială HEINEKEN pentru comunități, a avut loc evenimentul ”Importanța educației și impactul ei asupra comunității”.

Evenimentul și-a propus să accentueze importanța educării generațiilor tinere – și nu numai, pornind de la premiza că educația asigură existența unor comunități echilibrate, prospere și aflate într-o dezvoltare continuă.

Ne-am bucurat de interesul arătat de autoritățile locale și de instituțiile componente, evenimentul reunind pentru discuții pe tema educației oficialități printre care Primarul Municipiului Târnăveni – Dl. Jr. Megheșan Sorin, reprezentanta Prefecturii Județului Mureș – Dna. Consilier Dr. Ligia Gabriela Marian, reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Mureș – Dl. Inspector Macarie Ioan, Directorul Poliției Locale Târnăveni – Dl. Gurghian Crișan, directorii unităților de învățământ de pe raza Municipiului Târnăveni și alți oaspeți de vază care s-au implicat în discuția moderată de dl. Rudy Moca, oferind o imagine clară și realistă asupra situației educației la nivel de oraș dar și de județ.

Tot în cadrul evenimentului, fiecare unitate de învățământ gimnazial și liceal din oraș, a prezentat un moment artistic. Astfel, prin scenete, cântece și dansuri elevii au punctat și au demonstrat importanța educației, atât a celei formale cât și a celei non-formale, într-un spectacol care cu adevărat a impresionat prin calitatea momentelor puse în scenă de către elevi.

Am fost deosebit de onorați de prezența invitaților și a atâtor copii talentați din Municipiul Târnăveni, cu toții împreună contribuind la un eveniment de succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*