Proiectul MMA își propune să investească în 35 de copiii care locuiesc în zona Remetea din Târgu Mureș, nu doar din punct de vedere educațional, ci în formarea lor ca adulți și indivizi: deprinderea de valori sănătoase, formarea caracterului, abilități sociale, respect pentru sine și pentru cei din jur, comportamente corecte și sănătoase.
După un an de activitate în zona Remetea, interacționând cu copiii, cu părinții lor și cu lideri ai comunității vulnerabile am ajuns să cunoaștem mai bine problemele cu care se confruntă familiile și în mod special copiii din zonă. Majoritatea părinților au nivel educațional scăzut sau sunt analfabeți, nu au locuri de muncă stabile, familiile sunt numeroase, condițiile de trai ale acestora sunt dificile. Hrana insuficientă sau nu foarte bogată, situațiile conflictuale în familie, limbajul și comportamentul agresiv, neglijența, consumul de alcool sunt omniprezente și sunt realități cu care copiii cu care lucrăm se confruntă zilnic. Acesta este motivul pentru care comportamentul și limbajul copiilor la școală, la grădiniță și în cadrul centrului de zi este greu de gestionat, în mod special când ei sunt împreună. Chiar dacă fac parte din aceiași comunitate, nu au sentimentul comunității, ba chiar, există multe bariere între copiii și sunt deosebit de agresivi unii cu alții. Faptul că ei nu sunt expuși unor exemple bune acasă, în ciuda îmbunătățirii nivelului educațional prin frecventarea școlii și a centrului de zi, aproape garantează faptul că o vor lua pe urma părinților lor când vor crește mari.
Dacă ne dorim să schimbăm direcția în viață a copiilor cu care lucrăm și pentru a le oferi șansa de a se integra mai ușor și mai bine în societatea târgu mureșeană, trebuie să extindem baza de unelte, oportunități, persoane, metode, programe la care să îi expunem pentru a-i influența și pentru a-i ajuta să învețe și să adopte comportamente noi, să îmbrățișeze valori mai sănătoase, să dobândească mai mult respect pentru ei înșiși și pentru cei din jur, să își dorească mai mult pentru viitorul lor și să reușească să își depășească limitările. Școala și educația formală sunt importante, dar în această comunitate este nevoie de ceva Mai Mult decât școalA.
Pe lângă programul de luni până joi pe care îl derulăm în cadrul Centrului de zi după orele de școală, dorim să mai includem o zi de program cu activități care să se focalizeze pe dezvoltarea personală a copiilor, influențarea spre bine a comportamentului lor prin educație morală, prin joc de rol, activități în grup și în echipă, discuții, muzică, sport, ieșiri în oraș sau excursii.
Proiectul pe care îl propunem va implica membrii influenți ai comunității, cunoscuți și respectați de copii și de părinți, care reprezintă exemple bune pentru cei din jur și care au capacitatea să îi adune și să îi învețe lucruri bune. Programul se va derula în zilele de vineri, după orele de școală, într-o locație din comunitate și nu în cadrul școlii, iar copiii vor primi o masă caldă în sistem catering după care timp de 2-3 ore vor participa la diverse activități gândite, planificate și pregătite în colaborare de către membri comunității și personalul Fundației.
24000 de lei/an, adică 2000 de lei/lună.
Suma aceasta va asigura masa caldă pentru 35 de copii în ziua activității și va asigura baza materială pentru activități. Practic, costul de bază al programului este de 57 de lei/copil/lună și 686 de lei/copil/an, dar activitățile care se vor desfășura în afara comunității (excursii, vizite la diverse obiective, cinema, etc.) vor presupune un cost suplimentar de 1000 de lei/lună, respectiv 12000 lei/an.
Target 36000 lei
Colectat deja: 21500 lei
Donațiile se pot face in contul fundației, specificând denumirea proiectului pentru faceți donația
FUNDAȚIA BUCKNER
CUI: 11664675
Banca: Banca Comercială Română
Cod IBAN: RO27 RNCB 0188 0349 5465 0001
Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.
Fundaţia Buckner este o organizaţie neguvernamentală și nonprofit înfiinţată în anul 1999. Fundaţia Buckner acţionează prin oameni şi pentru oameni în domeniul asistenței sociale.