Descoperim România împreună

În data de 17 noiembrie 2018 a avut loc prima excursie educativă organizată de Fundația Buckner în colaborare cu Consiliul Județean Mureș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

Proiectul constând în excursii educative sub titlul „Descoperim România în anul Centenarului” este primul de acest gen implementat de Fundația Buckner și se adresează copiilor și tinerilor găzduiți în Casele de tip familial și în unități rezidențiale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș. Obiectivul proiectului este de a le da oportunitatea participanților să își îmbogățească cunoștințele prin incursiuni ghidate în istorie, biologie și tehnologie. Proiectul cuprinde 3 astfel de excursii la care vor participa un număr total de 110 copii și tineri.

Biserica fortificată din Biertan

Prima excursie a avut 36 de participanți din Sâncraiu de Mureș, Reghin, Miercurea Nirajului și Bălăușeri. Itinerarul lor a cuprins tururi ghidate la Biserica Fortificată din Biertan și Cetatea Sighișoara, inclusiv Muzeul de Istorie din Turnul cu ceas, Sala armelor, Scara de lemn și Biserica din deal. Copiii și tinerii au avut oportunitatea să descopere locuri noi, să audă legendele locale și să înțeleagă istoria unor locuri cu adevărat unice.

Tuturor participanților și însoțitorilor lor li s-au asigurat transportul de la Târgu Mureș și retur cu autocarul, masa de prânz și o gustare, precum și taxa de vizitare a obiectivelor istorice, toate acestea finanțate în procent de 80% printr-o subvenție obținută de la Consiliul Județean Mureș, în cea de a doua sesiune de selecție a propunerilor de proiecte în vederea acordării finanțărilor nerambursabile din domeniul asistenței sociale.

Următoarele două excursii vor avea loc în data de 24 noiembrie, respectiv 8 decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*